Macaristan Savunma Bakanlığı, Macaristan Silahlı Kuvvetleri ve 4iG Space and Defence Technologies arasında 800 adet Gidrán zırhlı aracının üretimine yönelik stratejik sözleşme imzalandı. Bu tören Macaristan Başbakanı Sayın Viktor ORBÁN huzurunda gerçekleşti. Böylece, Türkiye ve Macaristan arasındaki savunma sanayii iş birliği yeni bir boyuta taşındı.
800 Araçlık Yerli Üretim Hamlesi
Sözleşme kapsamında, Nurol Makina’nın yüksek koruma kapasiteli Gidrán araçlarının Macaristan’da üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Macaristan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının sürdürülebilir bir şekilde karşılanması amaçlanıyor. Nurol Makina tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; stratejik partner seviyesindeki Türkiye – Macaristan ilişkilerine savunma sanayii alanında yüksek katma değer sağlamanın gururu yaşandığı ifade edildi. Ayrıca, ülkemizi olumlu bir şekilde temsil etmenin gururunun da yaşandığı belirtildi.
Tören Katılımcıları
Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Sayın Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun katıldığı imza töreninde, Nurol Holding ve Nurol Makina üst düzey heyetle temsil edildi.


Nurol Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Oğuz Çarmıklı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Çarmıklı törende yer aldı. Ayrıca, Nurol Makina adına Genel Müdür Engin Aykol Avrupa Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Emre Akın ve Nurol Makina Macaristan Genel Müdürü aynı zamanda Gidrán Armoured Vehicles şirketi CEO’su Mehmet Atak da katılım sağladı.
Konuyla İlgili Savunma Haberleri
Kaynak: C4Defence-Nurol Makina






































