
STM Yeni Siber Tehdidi Açıkladı: Uçaklar
Ocak 18, 2019
Son Anka-s’ler Silahlı Göreve Çıktı
Ocak 21, 2019Phénix için Fransa – Cibuti Uçuşu

Fransız Silahlı Kuvvetleri, Phénix’in Fransa’dan Cibuti’ye olan uzun menzilli uçuş misyonunu açıkladı. Fransız Hava Kuvvetleri Airbus A330 Phénix tanker uçağının operasyonel değerlendirmesinin bir parçası olarak 8 – 18 Ocak 2019 tarihleri arasında, önce Cibuti'ye ve daha sonra Batı Hint Okyanusu Reunion Adası'na çok uzun menzilli avcı devriyesi kurdu.
2/91 “Bretagne” filosundan iki adet C-135F tankerinin eşliğinde 2/4 “Lafayette” filosuna ait üç Rafale B iki kişilik avcı uçağı, Fransa'nın askeri üssü ve önceden konumlandırılmış kuvvetlerini elinde tuttuğu Cibuti'ye uçtu . Bu uçuş sekiz saat sürdüi
Hizmet tanıtım sürecinin bir parçası olarak, A330 Phoenix, ilk uçağın Ekim 2018'de teslim edilmesinden bu yana önümüzdeki sonbaharda ilk operasyonel yeteneğini elde etmeden önce ilk uzun menzilli misyonunu gerçekleştirdi.
Bu yeni tankerin artan performansı ve yetenekleri, Rafale'in daha uzun mesafelerde konuşlandırılmasını sağlıyor.