SAHA İstanbul’a Yeni Üye
Ocak 2, 2023Ukrayna-Rusya Savaşının 313. Günü 02 Ocak 2023
Ocak 3, 2023Amerika, 2023’te İlk Hipersonik Füzesini Ateşleyecek
Amerikan Ordusu, hipersonik füzesini 2023’ün sonlarına doğru sahaya sürmeyi planlıyor. Bunun öncesinde ise iki test daha yapacak.
Füze, donanma ve ordu tarafından ortak geliştiriliyor. Ordu ortak bir hipersonik süzülme gövdesi geliştirirken; Donanma iki aşamalı bir hipersonik füze itki bölümü geliştiriyor. Ordu ve Donanmanın birlikte yer destek ekipmanını kullanarak füzenin tamamını ilk kez fırlatması planlanıyor. DefenseNews’in aktardığına göre, Ordu’nun Hızlı Yetenekler ve Kritik Teknolojiler Ofisi Başkanı Korgeneral Robert Rasch, güvenlik nedenleriyle testlerin zamanlamasını açıklamadı.
Yetkililer, 2020’nin başlarında Hawaii’deki Pasifik Füze Menzil Tesisi’nde yapılan hipersonik füze testinin başarılı olduğunu söyledi. Ancak füzenin güçlendirici itki bölümü 2021’in sonlarında yapılan bir başka testte başarısız oldu. Haziran 2022’de itki bölümü başarılı bir test uçuşunu tamamladı.