ASPİLSAN Enerji tarafından Kayseri’de kurulacak olan Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk lityum iyon silindirik pil üretim tesisinin makine, ekipman ve yardımcı sistemleri Türkiye’ye geldi.
Konuya ilişkin olarak ASPİLSAN Enerji, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kayseri’de kurulacak olan Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk lityum iyon silindirik pil üretim tesisimizin makine, ekipman ve yardımcı sistemleri Türkiye’ye geldi. ASPİLSAN Enerji olarak ülkemizin gücüne güç katmanın verdiği gururla çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Kayseri'de kurulacak olan Türkiye'nin ve Avrupa’nın ilk lityum iyon silindirik pil üretim tesisimizin makine, ekipman ve yardımcı sistemleri Türkiye’ye geldi. ASPİLSAN Enerji olarak ülkemizin gücüne güç katmanın verdiği gururla çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.🇹🇷🇹🇷🇹🇷 pic.twitter.com/Ij30PFkTvK
— ASPİLSAN Enerji (@aspilsan_enerji) January 5, 2022
Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’nde 25.000 m2 kapalı alana sahip tesiste kullanılacak makinelerin üretimi Kore Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.
Makine sistemlerinin kurulumunun ocak ayı sonuna kadar tamamlanması, devreye alma ve deneme üretiminin ardından nisan ayında optimizasyonun gerçekleştirilip seri üretimin başlatılması hedefleniyor.
Library Image: A Warrior Infantry Fighting Vehicle is shown being put through its paces at a Firepower Demonstration at Warminster, Salisbury Plain. The Ministry of Defence (MOD) has today awarded a £50m contract to BAE Systems to support the British Armys armoured tracked vehicle fleet, safeguarding 100 jobs. The five-year contract covers an array of design services including safety advice and elements of operational effectiveness for light, medium and heavy armoured vehicles. It also combines a number of existing support contracts into a more efficient and effective contracting agreement saving taxpayers money.