SAHA İstanbul, Destekleriyle Sahada
Şubat 9, 2023Japonya İHA Sistemlerine Yoğunlaştı
Şubat 10, 2023Yeni Gelecek Komutanlığı 2040’a Hazırlanıyor
ABD Ordu Gelecek Komutanlığı’nın (Army Futures Command) yeni başkanı James Rainey, çarşamba günü Amerikan Ordusu Derneği’nin kahvaltısında yaptığı konuşmada, kurumun odağını 2030 yılına kadar modernize edilmiş bir kuvvet sunmaktan 2040’ın ordusunu tasarlamaya kaydırdığını söyledi.
DefenseNews’in aktardığına göre Merkezi Teksas’ta bulunan 2017’de kurulan ve 2018’de faaliyete geçen komutanlık, 2030 yılına kadar kuvveti modernize etmekle görevlendirilmişti. Ordu liderliği, yakın rakipler Rusya ve Çin ile başarılı bir şekilde mücadele edebilecek bir gücü tam olarak oluşturmak için öncelikler ve geliştirilecek silah sistemlerinin listesini geliştirdi.
Orgeneral James Rainey, ilk komutan Orgeneral Mike Murray’in emekliye ayrılmasından sonra 2022 yılında ikinci Ordu Gelecek Komutanlığı şefi oldu. Rainey, “Modernizasyon dönüşümün bir parçası ancak modernize edip dönüştürmemek; doğru liderler, eğitimli birimler ve formasyonel ölümcüllük olmadan bir grup kitle ile sonuçlanacak” dedi.
Rainey, Amerikan ordusunun Ulusal Savunma Stratejisi’nde (National Defense Strategy) ortaya konan hız tehdidiyle ilgili olarak “Çinlileri geride bırakmamız, cesurca onların önünde manevra yapmamız gerekiyor. Ordunun bir yer kapması ve oraya demir atması gerekiyor ki uyandıklarında bize nasıl ayak uyduracaklarını düşünsünler. Bence bu bizim kurum olarak yapabileceklerimiz arasında.” dedi.
Rainey, komutanlığın halihazırda 2040 için bir konsept üzerinde çalıştığını ve bunun Gelecekler ve Konseptler Merkezi’nde (Futures and Concepts Center) gerçekleştiğini söyledi. Rainey’e göre gelecekteki bir savaşa hazırlanmak şimdi ile 2040 arasında nelerin değişip nelerin değişmeyeceğini ve bunun sonuçlarını değerlendirmekten geçiyor.
Rainey, odak noktasını 2030 için belirlenen hedeflere ulaşmaya çevrilmiş olsa da 2040 için bir kuvvet tasarımını sürdürmek üzere şimdi harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Rainey, 2040 yılına kadar kabiliyet sağlamak için sahaya sürmenin 2035’te başlaması gerektiğinin altını çizdi.