Coşkunöz Eğitim Vakfı Veri Bilimci Yetiştirme Programlarına Başlıyor
Ocak 28, 2022Yüksek Seçim Kuruluna Yüksek Teknolojili Yeni Veri Merkezi
Ocak 30, 2022TUSAŞ Ortaklığıyla Kurulan İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı Açıldı
Online olarak gerçekleştirilen ve İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından yayınlanan törene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü ve İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunu Prof. Dr. Temel Kotil de katıldı.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu törende, İTÜ’ye adım attığı ilk günden itibaren öğrencilerini geleceğin birer mimarı, mühendisi, tasarımcısı, sanatçısı olarak gördüğünü ifade etti.
“Öğrencilerimizi geleceğin en iyisi olmaları için yetiştirirken, elbette aklımızda hep şu fikir oluyor: Yeter ki bizler üniversite olarak veya mezunlar olarak onların önünü açalım ve öğrencilerimize yeni fırsat kapıları oluşturalım.” diyen Prof. Dr. Koyuncu, şöyle devam etti:
“İyi yetişmiş her bir İTÜ mezunu, ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin geleceğine yön verecek, ülkemizin vizyonunu ve hem marka değerini üst sıralara taşıyacak işlere imza atacaktır. Bildiğiniz gibi, özellikle Cumhuriyet döneminde, ülkemizin teknik anlamda gelişmesine katkı sunanlar her zaman İTÜ’lüler oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bunu çok iyi biliyoruz. Çünkü ardımızda 250 yıllık bir tecrübe ve birikim var. Burada tabii, en büyük katkılardan biri de bizim daimi paydaşlarımızdan olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayiine ait. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 1973’ten bugüne, ülkemizin havacılık ve uzay sanayiinde dışa bağımlılığını azaltırken; özellikle son yıllarda yaptığı çalışmalarla yerli ve milli bir vizyonla önemli adımlar atmaktadır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, laboratuvarımızda kullanılacak olan tasarım programlarının çalıştırılacağı 20 adet iş istasyonunun temin edilmesini sağlayarak büyük bir katkıda bulundu.”
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ise “Bu laboratuvar sayesinde yerli ve milli projelerimizde yer alacak mühendislerimiz üniversiteden yetişmiş olarak aramıza katılacak.” dedi.
Prof. Dr. Temel Kotil şöyle devam etti:
“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii olarak artık işin mutfağındayız. Mühendis yetiştirmenin önemini somut atılımlar ile devam ettiriyoruz. Mühendislerimiz bu laboratuvarda uçtan uca mühendislik deneyimi kazanabilecek ve böylece kendilerini geliştirerek büyük projelere katma değer sağlayabilecekler.”
Prof. Dr. Kotil, laboratuvarın yaklaşık 3 bin mühendisin çalıştığı ulusal çaptaki projelerde koordinasyonu sağlamak adına büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.
Laboratuvarın kuruluşuna Siemens firması da yazılım desteği verdi.
Firmanın Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer törende, “Ulusal çapta eğitim alanında verdiğimiz destekler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Sektörümüzde, özellikle İTÜ’nün yetiştirdiği değerli mühendis arkadaşlarımızın katkılarını bu anlamda önemli buluyoruz.” dedi.