
Türk Silahlı Kuvvetlerine Yeni K+ Füzesi Teslimatı
Şubat 10, 2022
Geleceğin Teknolojisi: Fotonik
Şubat 11, 2022Türk Bilim Ekibi Antarktika King George Adasına Ulaştı

Türk Bilim ekibi, 6. Uluslararası Antarktika Bilim Seferi kapsamında 9 Şubat’ta yola çıktı.
24 kişilik Türk ekibinin ilk durağı Brezilya’nın başkenti Sao Paulo kenti oldu.
Buradan Şili’nin başkenti Santiago’ya geçen ekip, ülkenin güneyindeki Punta Arenas kentine, ardından da Güney Yarımküre’de yerleşimin olduğu en son nokta niteliğindeki Puerto Williams’a ulaştı.

Ekip burada Covid-19 önlemleri kapsamında 7 gün karantinada kaldı.
Karantinanın ardından Türk bilim ekibi yaklaşık 2 saatlik uçak yolculuğuyla Antarktika’nın King George adasına ulaştı.
Türk bilim ekibinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Harita Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden bilim insanları ve uzmanlar yer alıyor.

Antarktika Bilim Seferi’nde iletişim, ASELSAN’ın tasarım ödüllü 3700 el telsizleriyle sağlanacak.
HAVELSAN’ın gemiler ve deniz platformları için geliştirdiği GNSS (Küresel Konum Belirleme Sistemi) alıcısı da ilk görevini kutuplarda yapacak.

Faaliyette canlı bilimler, yer bilimleri ve fiziki bilimler alanında 29 kurumun paydaşı olduğu 14 bilimsel proje gerçekleştirilecek.
Horseshoe adasının biyoçeşitliliği, likenleşmiş mantar florası, zooplanton türleri, jeolojik gelişimi ile atmosferik parametreler, deniz seviyesi, tektonik hareketler, buzul değişimi ve kar kalınlığı konularında çalışmalar yürütülecek.

