Amerikan Hava Kuvvetleri (US Air Force / USAF), Hafif Taarruz Uçağı Tedarik Programı için Sierra Nevada / Embraer ve Textron Avitaion ile taslak Teklife Çağrı Dosyası paylaştı. Yapılan basın açıklamasına göre son teklife çağrı dosyası Aralık 2018’de paylaşılacak. Açıklamada ayrıca, dosyanın tamamlanması için hâlihazırda çalışmaların devam ettiği ancak gerekli zamanlamanın yakalnması için olası tedarikçilerle görüşmeler yürütüleceği açıklamasına yer verildi.
Sierra Nevada / Embraer, A-29 Super Tucano ile Textron Aviation ise AT-6B Wolverine ile ihalede yarışıyor. USAF pilotları iki uçakla da uçuş tecrübelerinde bulunarak uçakların kabiliyetleri hakkında bilgi topladı ve ilgili makamlara sundu.
French soldiers scan the horizon for possible threats with the French weapon system during exercise Ramstein Legacy 22. NATO and partner nations are taking part in exercise Ramstein Legacy 22, a NATO large-scale live-fire air defence exercise. Seventeen Allied and partner countries trained in Estonia, Latvia, Lithuania and Poland with aircraft, missile defence systems and electronic warfare systems from 6 to 10 June 2022.