
Altay’a ‘Kurtarıcı’ Geliyor
Ocak 31, 2018
Hamina Sınıfına Bofors 40 Desteği
Şubat 2, 2018H145M Silahlandı

Airbus Helicopters, H145M helikopterinden 70 milimetre lazer güdümlü roketin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. Entegrasyon, döner kanatlı hava araçlarını silahlandırmayı düşünen askeri servislerin ihtiyaçları gözetilerek yapıldı.
HForce Silah Paketi adı verilen donanım, İsveç’in Alvaden Test Alanı’nda test edildi. Donanımda silah olarak Thales FZ275 LGR lazer güdümlü roket, L3 Wescam üretimi MX-15D elektro-optik tercih edildi. Roketler, meskûn mahalde olası sivil kayıplarını asgariye indirmek için yüksek hassasiyetli bir çözüm sunuyor.
Kalifikasyon testlerinin bu yılın sonunda, roketlerin sertifikasyon sürecinin de 2019 yılında tamamlanması beklenen donanım, 12,7 milimetre makineli tüfek veya 20 milimetre top ile kullanıma da olanak sağlıyor.