C4Defence’in dün gerçekleşen Instagram canlı yayınına katılan SATEK AR-GE Genel Müdürü Şenel Canik 5.56 mm'den, 20 mm'ye kadar tek ve çok namlulu hafif silahlar üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Şu an dokuz farklı projeyi yürüttüklerini belirten Canik tabanca dışında kalan hafif silah tasarım konusunda iddialı olduklarını ifade etti. Canik, özetle şöyle konuştu:
12.7 mm üç namlulu Gatling topu projesini bir yılda başarıyla tamamladık. Test atışlarında belli bir atış adedi içinde silahın bir adet tutukluk yapma hakkı vardı. Silah hiç tutukluk yapmadan o adedi tamamladı. Bu proje bizim için çok özel. Elimizde hiçbir örnek yoktu. Yabancı hiçbir silahtan esinlenmedik. Tamamen kendimiz çizdik ve tasarladık.
ABD'de benzer bir silah var. Bizim silahımız ondan çok daha küçük olduğu için dar ortamlarda entegrasyon üstünlüğü sağlıyor. Küçük zırhlı araçlara bile entegre edilebilir.
Yarım metre boya sahip 5.56 mm çapında Gatling tasarlıyoruz. Bu Gatling 5.56 mm piyade tüfeklerinden bile kısa boyda olacak. Bu portatif silah farklı platformlarda kullanılacak.
Kara, deniz ve hava platformları için silahlar tasarlıyoruz.
Bize verilecek her türlü silah projesini yapabilecek kabiliyetteyiz. Yeter ki proje verilsin.
French soldiers scan the horizon for possible threats with the French weapon system during exercise Ramstein Legacy 22. NATO and partner nations are taking part in exercise Ramstein Legacy 22, a NATO large-scale live-fire air defence exercise. Seventeen Allied and partner countries trained in Estonia, Latvia, Lithuania and Poland with aircraft, missile defence systems and electronic warfare systems from 6 to 10 June 2022.