
Çin en uzağa giden füzeyi denedi
Nisan 20, 2016
TSK, 23 Nisan’ı video ile kutladı
Nisan 22, 2016ASELSAN Malezya’da imza attı

ASELSAN 18-21 Nisan 2016 tarihlerinde Malezya’da gerçekleştirilen, DSA 2016 Uluslararası Savunma Fuarında Malezya’nın K DEFENSETECH SDN BHD firması ile işbirliğine yönelik bir Mutabakat Muhtırası imzaladı.
ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken ve SST Sektör Başkanı Mustafa Kaval ile K DEFENSETECH SDN BHD firma CEO’su Zulkifli Abdullah ile firma Direktörü Mazli Yahya anlaşmayı imzaladı.
İmzalanan anlaşma çerçevesinde, ASELSAN ve DEFENSETECH SDN BHD firması, Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemleri konusunda, Malezya ve diğer bölge ülkeleri için Malezya merkezli çalışmalarda bulunacak. İki firma ortak bir şirket kurulmasını da gündemine aldı. İşbirliğinden istenen verimin sağlanması ve uygun şartların oluşması durumunda, ilerleyen aşamalarda, ASELSAN’ın diğer ürün/sistemlerinin de işbirliği kapsamına alınması mümkün olacak.
Törene Türkiye’den Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü (E) Korgeneral Orhan Akbaş, Malezya’dan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Wan Mohd Asraf Wan Salleh katıldı.