AFP
METEKSAN Basın Bülteni

METEKSAN Basın Bülteni 17 Ekim 2019

Türk savunma ve havacılık sanayisinin lider firmalarından biri olan Meteksan Savunma, geliştirdiği milli sistemler ile yeni bir ihracat başarısına daha imza attı. Meteksan Savunma tarafından hava platformları için geliştirilen radar altimetrelerin ihracatını konu alan sözleşme bir Asya ülkesi ile Eylül ayı içerisinde imzalandı.

Tamamen askeri standartlara uygun olarak milli imkânlarla Meteksan Savunma tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen radar altimetreler; uçak, helikopter, İHA gibi hava araçları ve güdümlü mermilerin alçak irtifa, yüksek hız ve manevra altında dahi hassas irtifa ölçümlerini gerçekleştiriyor. Düşük çıkış gücü, geniş bir frekans bandında çalışması ve irtifaya göre otomatik olarak ayarlanan güç kontrol mekanizması ile Düşük Algılanma Olasılığı’na (Low Probability of Intercept – LPI) sahip olan radar altimetreler, açılışta, görev sırasında periyodik olarak ve operatör isteğine bağlı olarak çalışan birim içi test özellikleriyle yüksek elde edilebilirlik sunuyor. Tamamen askeri standartlara uygun olarak milli imkânlarla tasarlanan, geliştirilen ve üretilen radar altimetreler; çevre koşulları (MIL-STD-810F), EMI/EMC (MIL-STD-461E) ve uçuş testlerinden başarı ile geçti ve kalifiye edildi.

Dünyada bu teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki firmalardan biri olan Meteksan Savunma, 2016 yılında tamamladığı radar altimetre ürün ailesi ile ilk ihracatını 2017 yılında bir Uzakdoğu ülkesine gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu yıl Eylül ayında imzalanan sözleşme ile Meteksan Savunma’nın geliştirdiği radar altimetreler ikinci kez ihracat başarısı elde etmiş oldu.

Meteksan Savunma Sanayii A.Ş.

Meteksan Savunma 2006 yılında Bilkent Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüksek teknoloji şirketlerinin savunma sanayisine yönelik proje ve aktivitelerini tek bir çatıda birleştirmek ve koordine etmek amacıyla kurulmuştur. Savunma sanayisi sektöründe, Savunma Sanayii Müsteşarlığının da vizyonu doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetlerine milli, bağımsız ve özgün, yüksek teknoloji ürünler ve alt sistemler geliştirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Radar sistemleri, çevre gözetleme sistemleri, lazer ve elektro-optik sistemler, haberleşme sistemleri, su altı akustik sistemler ve platform simülatörleri olmak üzere 6 ana alanda faaliyet gösteren Meteksan Savunma, Türkiye’nin milli gemi, helikopter, insansız hava aracı gibi platform projelerinde ve tanksavar ve hava savunma füze sistemleri geliştirilmesi gibi birçok kritik projede görev almaktadır. Helikopterler ve İHA’lar için radar sistemleri, çevre gözetleme radarları, altimetreler, taktik ve stratejik füze sistemlerinin veri bağları, sonar sistemleri, su altı erken uyarı ve haberleşme sistemleri ve eğitim simülatörleri, Meteksan Savunma’nın geliştirdiği başlıca özgün ve milli ürünlerdir.

Kısa Link : http://c4news.me/U3Cuh
82. Sayı